Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE „20 de poveşti de groază“ din spital, transmise autorităților

Mai multe mame care au participat săptămâna trecută la un protest faţă de condiţiile în care le-au fost trataţi copiii la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad au depus, luni, la autorităţi, un dosar cu 20 de poveşti de groază” scrise de mame după ce au trecut prin secţiile de pediatrie ale unităţii medicale.

Zece mame au mers, luni, în audienţă la preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Arad, Iustin Cionca, căruia i-au înaintat o petiţie semnată de zeci de părinţi şi un dosar cu „20 de poveşti de groază” despre cum le-au fost trataţi copiii în spital.

Cea care a declanşat acţiunea de protest faţă de condiţiile din spital, Cristina Rusu, a declarat că aceleaşi documente au fost depuse şi la Direcţia de Sănătate Publică.

„Am cerut decongestionarea secţiilor pediatrice, efectuarea la timp de analize copiilor, scurtarea timpului de aşteptare pentru tratament, suplimentarea personalului, dar şi demisia şefei Secţia de Boli Infecţioase Copii, pe care o considerăm direct responsabilă pentru tot ce se întâmplă în ultimii ani aici. Am depus un dosar cu 20 de poveşti de groază ale mămicilor care au trecut cu copiii prin această secţie, semnate, documentate, inclusiv cu poze”, a declarat femeia.

Ea a spus că după discuţiile cu şeful CJ Arad este „foarte optimistă” că vor fi rezolvate o mare parte din probleme.

Şeful Serviciu management spitale de la CJ Arad, Mihai Şeran, a declarat că „toate problemele au fost consemnate într-o adresă primită de la mămici”.

„Informaţiile vor fi puse la dispoziţia comisiilor care efectuează verificări. Această anchetă se va extinde şi va avea în vedere toate reclamaţiile depuse de către mămici”, a spus Şeran.

sursa: News.ro

UPDATE

Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, s-a întâlnit în cursul acestei dimineţi cu câteva dintre mamele care au avut copiii internați la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Compartimentul Clinic Boli Infecţioase Copii.

În cadrul discuţiilor, s-a stabilit ca toate doleanţele şi plângerile venite din partea acestor doamne să fie consemnate într-un document care, ulterior, a fost înaintat Consiliului Judeţean Arad.

În acest sens, s-a înregistrat la Consiliul Judeţean o sesizare comună, a tuturor mamelor care au avut internaţi copii la Compartimentul Clinic Boli Infecţioase Copii şi care au întâmpinat probleme legate de modul în care cei mici au fost trataţi.

Plângerile vizează atât actul medical, cât şi condiţiile spitalicești, dar în special atitudinea cadrelor medicale.

Aspectele prezentate vor face obiectul analizei a două comisii diferite, Comisia de Etică, respectiv Comisia de Disciplină.

Se estimează că în cursul acestei săptămâni vor putea fi verificate elementele sesizate.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

CITITI SI: Încă un protest față de cum sunt tratați copiii la spital

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.