Ziarul electronic al arădenilor

20 de ani de la revenirea Regelui Mihai I în România

În ziua de 28 februarie 2017 se împlinesc 20 de ani de la revenirea Majestății Sale Regele Mihai I în România.

În dimineața de vineri, 28 februarie 1997, Regele Mihai I și Regina Ana au aterizat la București Otopeni, venind din Elveția, scrie romaniaregala.ro.

La scara avionului au fost așteptați de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu, alături de câteva sute de persoane care reprezentau autoritățile politice, instituții ale statului și societatea civilă.

La primirea pe aeroportul Otopeni, Majestatea Sa a primit din partea Ministerului de Externe pașaportul românesc.

În această ședere în Capitală, Regele Mihai și Regina Ana au depus flori la Crucile eroilor din Piața Universității, în prezența a 20 000 de persoane care au vrut să îi ureze regelui bun-venit.

De asemenea, Regele Mihai și Familia Regală au fost invitați la cină, la Palatul Cotroceni, de către președintele Emil Constantinescu. Regele a fost invitatul Guvernului, la Palatul Victoria, și a purtat discuții cu prim-ministrul Victor Ciorbea și cu membri ai Executivului.

La București, Regele Mihai a luat prânzul cu conducerea Senatului și a Camerei Deputaților, în prezența unor membri ai Legislativului. În timpul șederii în Capitală, Regele Mihai și Regina Ana au vizitat Patriarhia Română și au fost oaspeții Patriarhului Teoctist.

Familia Regală a locuit la Palatul Elisabeta. A fost prima oară în care Regele Mihai a pus piciorul în palat, după plecarea sa din reședință, în dimineața de 31 decembrie 1947.

La data de 4 martie 1997, în urma convorbirilor purtate de membrii Casei Majestății Sale cu Instituția Președintelui României și cu Guvernul, Majestatea Sa Regele a acceptat să întreprindă șapte vizite oficiale pentru susținerea integrării țării în NATO. Prima vizită a început pe 21 martie 1997.

Activitatea publică a Familiei Regale a continuat, fără întrerupere, timp de 20 de ani, însumând peste 10 000 de angajamente publice în țară și 310 vizite externe cu caracter oficial sau public.

În cele două decenii, România a avut zece guvernări diferite.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.