Ziarul electronic al arădenilor

2.540 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, în județul Arad. 245 sunt internate în spital, iar 102 au decedat

Luni dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul județului Arad erau înregistrate 2.540 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care: 1.618 sunt vindecate, 245 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad şi Spitalului Orăşenesc Ineu, 575 sunt la domiciliu şi externate, iar 102 sunt decedate.

De asemenea, în carantină se află 772 persoane iar 245 de persoane sunt în izolare.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, pe durata stării de alertă, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate duminică, 11 octombrie, la nivelul județului Arad au fost verificate 175 obiective/locații şi 339 mijloace de transport în comun. În contextul verificărilor au fost legitimate 45 persoane.

Au fost înregistrate cinci apeluri la linia Telverde 0800800165 pentru semnalarea cazurilor de nerespectare a măsurilor de protecţie indiviuală, toate reclamând nerespectarea măsurilor de protecție individuală de către persoane fizice.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 84 sancțiuni contravenționale, din care 80 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoare totală amenzi 20.000 lei), trei au fost aplicate agenților economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restrictiții (valoare totală amenzi 14.000 lei), respectiv una pentru abateri de la prevederile Legii 61 din 1991 în context COVID-19 (valoare amendă 1.000 lei).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Prefectura Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.