Ziarul electronic al arădenilor

2.493 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, în județul Arad. 240 sunt internate în spital, iar 100 au murit

Duminică dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul județului Arad erau înregistrate 2.493 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care: 1.618 sunt vindecate, 240 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad şi Spitalului Orăşenesc Ineu, 535 sunt la domiciliu şi externate, iar 100 sunt decedate.

De asemenea, în carantină se află 772 persoane iar 240 de persoane sunt în izolare.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, pe durata stării de alertă, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate sâmbătă, 10 octombrie, la nivelul județului Arad au fost verificate 204 obiective/locații şi 433 mijloace de transport în comun. În contextul verificărilor au fost legitimate 146 persoane.

Au fost înregistrate două apeluri la linia Telverde 0800800165 pentru semnalarea cazurilor de nerespectare a măsurilor de protecţie indiviuală, prin ambele reclamându-se nerespectarea de către operatori economici a regulilor privind organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

În urma tuturor verificărilor, au fost aplicate 125 sancțiuni contravenționale, din care 124 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoare totală amenzi 33.500 lei), iar una pentru abateri de la prevederile Legii 61 din 1991 în context COVID-19 (valoare amendă 500 lei).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Prefectura Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.