Ziarul electronic al arădenilor

2.377 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, în județul Arad. 229 sunt internate în spital, iar 93 au decedat

Vineri dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul județului Arad erau înregistrate 2.377 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care: 1.618 sunt vindecate, 229 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad şi Spitalului Orăşenesc Ineu, 437 sunt la domiciliu şi externate, iar 93 sunt decedate.

De asemenea, în carantină se află 652 persoane iar 229 de persoane sunt în izolare.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, pe durata stării de alertă, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate joi, 8 octombrie, la nivelul județului Arad au fost verificate 86 obiective/locații, 782 mijloace de transport în comun și 28 societăți comerciale. În contextul verificărilor au fost legitimate 592 persoane.

Au fost înregistrate două apeluri la linia Telverde 0800800165 pentru semnalarea cazurilor de nerespectare a măsurilor de protecţie indiviuală, unul prin care se reclama nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea de către persoane fizice și unul prin care se reclama nerespectarea de către operatori economici a regulilor privind organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții.

În urma tuturor verificărilor, au fost aplicate 92 sancțiuni contravenționale, din care 88 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoare totală amenzi 27.500 lei), două au fost aplicate operatorilor economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții (valoare amenzi 4.000 lei), iar două sancțiuni au fost aplicate pentru abateri de la prevederile Legii 61 din 1991 în context COVID-19 (valoare amenzi 6.000 lei).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Prefectura Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.