Ziarul electronic al arădenilor

2.059 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, în județul Arad. 213 sunt internate în spital, iar 86 au decedat

Vineri dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul județului Arad erau înregistrate 2.059 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care: 1.429 sunt vindecate, 213 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad şi Spitalului Orăşenesc Ineu, 331 sunt la domiciliu şi externate, iar 86 sunt decedate.

De asemenea, în carantină se află 677 persoane, iar 213 de persoane sunt în izolare.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, pe durata stării de alertă, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate joi, 1 octombrie, la nivelul județului Arad au fost verificate 61 obiective/locații, 8 mijloace de transport în comun și 42 societăți comerciale sau persoane fizice autorizate.

În contextul verificărilor au fost legitimate 334 persoane.

Nu au fost înregistrate apeluri la linia Telverde 0800800165 pentru semnalarea cazurilor de nerespectare a măsurilor de protecţie indiviuală.

În urma tuturor verificărilor, au fost aplicate 64 sancțiuni contravenționale, din care: 59 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoare totală amenzi 24.500 lei), 2 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea/carantina  (valoare totală amenzi 1.000 lei) și 3 pentru abateri de la Legea nr. 61 din 1991în context COVID-19 (valoare totală amenzi 1.500).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Prefectura Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.