Ziarul electronic al arădenilor

19 migranți, găsiți ascunși într-un automarfar

Poliţiştii de frontieră de la PTF Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat nouăsprezece persoane din Turcia, Siria şi Irak, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse în interiorul unui automarfar.

Automarfarul era condus de cetăţeanul bulgar Nikolay N., în vârstă de 37 de ani, și transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, schele metalice din Grecia pentru o societate comercială din Germania.

La controlul automarfarului, politiştii de frontieră au descoperit ascunse în interiorul mijlocului de transport, printre marfa transportată, nouăsprezece persoane – doisprezece adulţi şi şapte copii.

„În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei în cauză sunt: unsprezece cetăţeni sirieni, şapte cetăţeni irakieni şi un cetăţean turc, adultii având vârste cuprinse între 20 și 38 ani, iar minorii între 9 şi 13 de ani. La cercetări, conducătorul auto a declarat că nu are cunoştinţă despre modul în care persoanele în cauză s-au ascuns în camion, pe timpul călătoriei el staţionând în mai multe parcări pentru TIR“, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

În timpul primelor cercetări, persoanele găsite ascunse au declarat că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau o viză care să le permită acest lucru.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări față de cei în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul bulgar este cercetat pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.