Ziarul electronic al arădenilor

18 migranți din Siria și Irak, reținuți la Nădlac

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat 18 persoane din Siria şi Irak, care au încercat să iasă ilegal din ţară, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

În cursul zilei de miercuri, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență. În jurul orei 19.00, polițiștii de frontieră au observat mai multe persoane care se îndreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, prin culturile agricole.

„Poliţiştii de frontieră au intervenit cu operativitate, iar grupul de 18 persoane, format din opt bărbaţi, trei femei şi şapte minori, a fost oprit în apropierea graniţei şi condus la sediul sectorului pentru cercetări.

Din primele verificări efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că, cei în cauză sunt cetățeni din Siria şi Irak, unsprezece adulţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 57 de ani, și şapte minori, cu vârste între 2 ani şi 17 de ani, majoritatea fiind solicitanţi de azil în ţara noastră“, a informat Poliția de Frontieră.

Migranții au declarat, în timpul primelor cercetări, că au călătorit până în localitatea Nădlac cu mai multe taxiuri şi intenționau să treacă fraudulos frontiera din România în Ungaria, pe  jos, pentru a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

Pe numele migranților, poliţiştii de frontieră au întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.