Ziarul electronic al arădenilor

14 cetățeni din Irak şi Siria, opriți la frontieră

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac au depistat paisprezece cetăţeni din Irak şi Siria, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

„În data de 3 august, în jurul orei 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac, județul Arad, au desfăşurat acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale şi au observat paisprezece persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă şi care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 40 de metri interior faţă de linia de frontieră, iar apoi conduse la sediul Sectorului PF Nădlac pentru cercetări“, se arată într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră.

În timpul verificărilor preliminare s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria şi Irak, unsprezece adulți, cinci femei şi şase bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 33 de ani, şi trei minori, cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani.

Toţi paisprezece sunt solicitanţi de azil în România şi au declarat că încercau să treacă ilegal frontiera cu scopul de a ajunge într-un stat din Spaţiul Schengen.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.