Ziarul electronic al arădenilor

133 de producători interesați de piața propusă de USR PLUS în municipiul Arad

USR PLUS a reușit să contacteze și să adune un număr de 133 de producători agricoli, care s-au arătat interesați de proiectul unei piețe volante destinate exclusiv acestora.

În urmă cu câteva luni, consilierul USR PLUS, Dorian Curcanu, a depus un proiect de hotărâre pentru organizarea unei piețe volante în municipiul Arad, unde să fie invitați numai producătorii agricoli, pentru a-și comercializa bunurile.

Aceștia sunt acum nevoiți să se deplaseze până la Timișoara, pentru a vinde într-o astfel de piață volantă. Sunt numeroși producători arădeni care, de două ori pe săptămână, se bucură de spațiul pus la dispoziție de autoritățile timișorene în zona stadionului „Dan Păltinișanu“.

Din păcate, odată ajuns pe ordinea de zi, proiectul USR PLUS a fost retras, la propunerea administrației, aceasta motivând că nu există vânzători interesați de o astfel de piață și cerându-ne să îi găsim noi. Ne-am asumat acest demers, în paralel cu conducerea TOP.

În urma eforturilor noastre, prin circularizarea primăriilor, prin promovarea proiectului în mediul online și numeroase discuții cu cei din domeniu, am reușit să identificăm nu mai puțin de 133 de producători agricoli din județul Arad, interesați să vândă într-o piață destinată lor. Între timp, cei de la TOP ne-au anunțat că au identificat unul singur.

Ca urmare, am decis să cerem repunerea pe ordinea de zi a proiectului, iar acum așteptăm ca acesta să ajungă la vot. În speranța că vor răspunde favorabil, le solicităm tuturor consilierilor locali sprijinul, în numele celor 133 de producători agricoli, precum și a miilor de arădeni care s-ar bucura de această piață.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de USR PLUS Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.