Ziarul electronic al arădenilor

122 de ani de fotbal la Arad, sub semnul amintirii lui Adrian Lucaci

Marți, 24 august, s-au împlinit 122 de ani de fotbal la Arad, locul în care s-a jucat primul joc oficial în România.

Este o tradiție veche a sportului rege, în care povestea fotbalului a fost scrisă de personalități ale fotbalului, îndrăgite de arădeni.

„Este o mândrie pentru noi să sărbătorim începuturile fotbalului în România chiar aici, la Arad. Pentru noi fotbalul înseamnă UTA în primul rând și fiecare arădean a crescut generații de fotbaliști care au adus bucurii și mândrie suporterilor. Viața face ca un fost mare fotbalist și prieten apropiat, Adrian Lucaci, care a pus atât de mult suflet și energie în marcarea acestui moment în comunitatea noastră și la nivel național, să plece dintre noi anul trecut.

Am organizat împreună aniversarea a 120 de ani de la primul joc de fotbal în România, știu cât de mult și-a dorit să iasă totul bine, să pună Aradul pe harta evenimentelor sportive. Pentru mine fiecare evocare a începutului fotbalului în România și la Arad îmi va aminti de Adrian Lucaci, un om dedicat sportului arădean timp de decenii.

Acum fotbalul aduce prin UTA satisfacții suporterilor, după ani de așteptare, dar trebuie să recunoaștem că fotbalul românesc este în criză. Cred că generațiile tinere sunt talentate, îmi doresc să găsim surse de finanțare și o organizare, pornind de jos, pentru a relansa mișcarea fotbalistică, un sport cu o tradiție frumoasă în România, la Arad”, a spus Răzvan Cadar, președintele AJF Arad și vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de al Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.