Ziarul electronic al arădenilor

11 candidaţi pentru Primăria Municipiului Arad

11 candidaţi au fost validaţi de către Biroul Electoral Municipal Arad pentru a candida la funcţia de primar al municipiului Arad.

Ca şi independenţi vor candida Sebastian Bulumac (susţinut şi de PSD), Ciprian Luca, Viorica Elvira Pop, Marin Lupaş şi Eugen Filip Dorin.

Din partea ALDE va candida consilierul municipal Ionel Ciupe, din partea UDMR – viceprimarul Bognar Levente, din partea PNL – primarul în exerciţiu Gheorghe Falcă, din partea PMP – pastorul unei cunoscute biserici din Arad, Samuel Caba, iar din partea M10 -fostul director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, medicul Adrian Wiener.

Miercuri, Biroul Electoral a validat candidatura lui Călin Gabriel Costea, din partea Partidului Mândri că Suntem Arădeni, în timp ce candidatul Partidului Puterii Umaniste, Lia Ardelean, a fot respins de către BEM.

Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, este cel mai longeviv primar al municipiului Arad după Revoluţia din 1989. Gheorghe Falcă deţine în acest moment al treilea mandat continuu la conducerea primăriei municipiului Arad şi a anunţat încă de anul trecut că va candida pentru cel de-al patrulea mandat.

Înainte de cele trei mandate de primar, în perioada 2000-2004, Gheorghe Falcă a fost şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, iar în perioada guvernării PNL era în cărţi pentru un post de ministru.

Cât priveşte listele pentru consilieri locali, BEM a acceptat candidaturile din partea formaţiunilor PSD, PNL, PMP, M10, Alianţa pentru Arad, Partidul Alternativa de Vest, Partidul Mândri că Suntem Arădeni, UNPR, ALDE, UDMR.

Listele cu candidaţii Partidului Puterii Umaniste şi ai Partidului Naţional Democrat au fost respinse, miercuri, de către Biroul Electoral Municipal.

Pe lista PSD pentru Consiliul Local al municipiului Arad dintre cei cinci consilieri social-democraţi din acest mandat, doar unul singur mai este pe listă, ceilalţi fiind nume complet noi, iar pe lista PNL se găseşte un cetăţean italian, Giovanni Strona, student la facultatea de Medicină din Cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiş, care a primit un loc eligibil ca urmare a proiectului “Trei pentru Arad”, prin care PNL a căutat membri ai societăţii civile, pe care, pe baza unor proiecte pentru comunitate, să-i atragă în Consiliul Local al Municipiului Arad.

În total au fost depuse 18 proiecte, pe lângă studentul italian, mai fiind selectaţi actorul Ionel Bulbuc şi asistentul social Laura Andres.

Pe de altă parte, Biroul Electoral Judeţean a respins listele cu candidaţi venite din partea formaţiunilor Partidul Naţional Democrat şi Alianţa Rromilor Pro Europa.

Deşi aveau nevoie de 4.000 de semnături de susţinere, cele două formaţiuni au prezentat doar 220, respectiv 1.500 de semnături.

sursa: Mediafax

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.