Ziarul electronic al arădenilor

10 milioane de euro pentru cetățile Șoimoș și Șiria

Cetatea_SiriaConsiliul Județean Arad intenționează să acceseze 10 milioane de euro, prin Programul Operațional Regional 2014-2020, pentru conservarea  și amenajarea unor puncte turistice la cetățile Șoimoș și Șiria.

„Ne dorim să depunem două proiecte pentru cele două cetăţi, pentru conservarea acestora şi pentru amenajarea unor puncte turistice, cu tot ceea ce este necesar.

Proiectele le vom depune pe exerciţiul financiar în care am intrat, deci pe fonduri europene, la Agenţia pentru Dezvoltare Regională, şi sperăm că vom atrage finanţare pentru a duce la bun sfârşit ceea ce ne-am propus”, a declarat Adrian Ţolea, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Arad.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (POR) a lansat în data de 25 martie 2016 Ghidul pentru POR 2014-2020. Este vorba despre Ghidul specific pentru prioritatea de investiţie 5.1, intitulat „Ghidul solicitantului – Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Axei 5 – Îmbunătățirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural/Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural”.

Reprezentanţii ADR Vest se vor afla la Arad, în data de 5 aprilie 2016, pentru a prezenta conţinutul ghidului.

Anul trecut, Primăria Șiria şi Consiliul Judeţean au inaugurat drumul care leagă şoseaua principală de ruinele cetăţii din Şiria, în lungime de 4,8 kilometri, investiţie de aproximativ un milion de lei.

Proiectul a fost derulat de Primăria Şiria şi Grupul de Acţiune Locală Podgoria Miniş-Măderat.

„A fost un prim pas pe care l-am făcut pentru facilitarea accesului turiştilor la Cetatea Şiria, iar acest lucru s-a văzut, pentru că numărul turiştilor care vizitează acest obiectiv a crescut.

Ne dorim să mergem mai departe şi suntem optimişti în ceea ce priveşte accesarea de fonduri europene pentru a continua investiţiile atât la Cetatea Şiria, cât şi la Şoimoş”, a declarat Adrian Ţolea, preşedintele interimar al CJ Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.