Ziarul electronic al arădenilor

1.983 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, în județul Arad. 195 sunt internate în spital, iar 85 au decedat

Miercuri dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul județului Arad erau înregistrate 1.983 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care: 1.429 sunt vindecate, 195 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad şi Spitalului Orăşenesc Ineu, 274 sunt la domiciliu şi externate, iar 85 sunt decedate.

De asemenea, în carantină se află 684 persoane, iar 195 de persoane sunt în izolare.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, pe durata stării de alertă, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate marți, 29 septembrie, până miercuri dimineață, la nivelul județului Arad au fost verificate 6 obiective/locații și 337 mijloace de transport în comun. În contextul verificărilor au fost legitimate 436 persoane.

Nu au fost înregistrate apeluri la linia Telverde 0800800165 pentru semnalarea cazurilor de nerespectare a măsurilor de protecţie indiviuală.

În urma tuturor verificărilor, au fost aplicate 47 sancțiuni contravenționale, din care: 21 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoare totală amenzi 7500 lei), 3 au fost aplicate unor operatori economici pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții (avertismente) și 23 pentru abateri de la Legea nr. 61 din 1991 în context COVID-19 (valoare totală amenzi 20.540 lei).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Prefectura Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.