Ziarul electronic al arădenilor

1.773 absolvenţi ai clasei a VIII-a, admiși în învăţământul liceal de stat, în Arad

Ministerul Educaţiei a publicat sâmbătă, 24 iulie, ora 10.00, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (anul școlar 2021 – 2022).

Au fost repartizați 1.773 elevi (99,49%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate: 1.133 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 640 candidați la filiera tehnologică.

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:

– 277 elevi la specializări vocaţionale;

– 18 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;

– 8 elevi în învățământul special.

Alți 378 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25 – 28 iulie candidații repartizați în prima etapă vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

9 elevi nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere.

Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

În total, au rămas disponibile pentru etapa a doua 337 locuri la liceu și 11 locuri la specializări vocaționale.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.