Ziarul electronic al arădenilor

1.068 persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, în județul Arad. 195 sunt internate în spital, iar 45 au decedat

Sâmbătă dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul județului Arad erau înregistrate 1.068 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care: 525 sunt vindecate, 195 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad şi Spitalului Orăşenesc Ineu, 303 sunt la domiciliu şi externate, iar 45 sunt decedate.

De asemenea, în carantină se află 994 persoane iar 195 de persoane sunt în izolare.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, pe durata stării de alertă, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate vineri, 28 august, până sâmbătă dimineață, la nivelul județului Arad au fost verificate 43 de obiective/locații. De asemenea, au fost verificate și 361 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 598 de persoane fizice în contextul verificărilor.

A fost înregistrat un apel la linia Telverde 0800800165 pentru semnalarea cazurilor de nerespectare a măsurilor de protecţie indiviuală, în speță a unui caz de nerespecare a măsurilor de protecție individuală de către persoane fizice.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoare totală amenzi 4.000 lei).

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Prefectura Județului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.