Ziarul electronic al arădenilor

Ziua Mondială a Sănătății Orale, marcată la Arad

Cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale, sărbătorită pe 20 martie 2017, Federaţia Internaţională a Dentiştilor (FDI), subliniază, prin tema „Fii inteligent! Păstrează-ţi zâmbetul sănătos întreaga viaţă!”  importanţa menţinerii unei sănătăţi orale bune pe tot parcursul vieţii, din copilărie până la vârste înaintate.

Campania pune accent pe deciziile inteligente pe care oamenii le pot lua cu privire la sănătatea orală pe tot parcursul vieţii, prin adoptarea măsurilor preventive – o bună igienă orală, controale dentare regulate – şi prin auto-controlul factorilor de risc implicaţi în apariţia afecţiunilor orale – fumat, alcool, consum de zahăr etc.

Institutul Naţional de Sănătate Publică în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, Centrele Regionale de Sănătate Publică, Direcţiile de Sănătate Publică, inspectoratele şcolare, medici dentişti şi medici de familie din întreaga ţară participă activ, timp de o lună (în perioada 20 martie-20 aprilie 2017), la desfăşurarea campaniei „Fii inteligent! Păstrează-ţi zâmbetul sănătos întreaga viaţă!”, prilejuită de Ziua Mondială a Sănătăţii Orale.

Direcţia de Sănătate Publică a județului Arad în coloborare cu Inspectoratul Școlar Județean Arad, medicii stomatologi din județul Arad, medicii de familie, desfășoară în perioada 20 martie –

20 aprilie 2017 campania de informare a populaţiei privind: importanţa sănătăţii orale, factorii de risc, posibilităţile de prevenire a problemelor de sănătate orală, tehnicile corecte de periaj dentar.

În municipiul Arad funcționează 6 cabinete medicale școlare de stomatologie care asigură asistență medicală de specialitate.

Acţiunile vizează publicul larg, de la copii la vârstnici şi au drept scop creşterea gradului de conştientizare a populaţiei privind necesitatea adoptării comportamentelor corecte referitoare la sănătatea orală, la orice vârstă.

La nivel judeţean, activităţile campaniei sunt: afişarea de postere, distribuirea de pliante, discuţii interactive, lecţii teoretice şi demonstraţii practice la clasele de elevi cu tematică specifică, de către specialişti.

Unitățile de învățământ unde se vor desfășura activitățile cu prilejul Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale sunt următoarele:

Colegiul Național ”Elena Ghiba Birta” Arad,

Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad,

Colegiul Național  ”Vasile  Goldiș” Arad,

Colegiul Economic Arad,

Liceul Teoretic” Gheorghe Lazăr” Pecica,

Școala Gimnazială” Ștefan Cicio Pop” Arad,

Școala Gimnazială Țipar,

Școala Gimnaziala ”I. Moldovan ”Arad,

Grădinița PP nr.11 Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DSP Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.