Ziarul electronic al arădenilor

Ziua Mondială a Sănătăţii, marcată la Arad

comunicat presaDin 1950, Ziua Mondială a Sănătăţii este celebrată în fiecare  an pe 7 aprilie, pe o temă care evidenţiază un domeniu prioritar pentru OMS. Ziua Mondială a Sănătăţii este o oportunitate pentru întreaga lume de a se concentra asupra unei probleme majore de sănătate publică la nivel global.

Diabetul este o boală cronică, metabolică, caracterizată prin niveluri ridicate ale glucozei din sânge , care poate duce în timp la deteriorarea gravă a inimii, vaselor de sânge, ochilor, rinichilor și nervilor. Prevalența diabetului zaharat a crescut constant în ultimele decenii, în special în țările cu venituri mici și medii. Jumătate din pacienți nu prezintă niciun simptom, diagnosticul stabilindu-se după depistarea complicațiilor cronice ale diabetului zaharat, sau ca urmare a analizelor de laborator efectuate cu ocazia altor probleme de sănătate.

O mare parte din cazurile de diabet zaharat pot fi prevenite. Un stil de viață sănătos s-a dovedit a fi eficient în prevenirea sau întârzierea apariției diabetului de tip 2, iar prin menținerea greutății corporale normale, angajarea în activități fizice regulate si o dieta sănătoasa se poate reduce riscul de diabet zaharat. De aceea, educaţia pentru sănătate este foarte importantă pentru aceşti pacienţi, atât în controlul şi monitorizarea bolii, cât şi în prevenirea sau amânarea complicaţiilor.

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății 2016, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Arad, Compartimentul de Promovarea Sănătăţii face un apel public la sporirea atenţiei acordate sănătăţii, dorind ca populaţia generală sa conștientizeze responsabilitatea pe care o are în menţinerea sănătăţii.

În cadrul Campaniei de celebrare a Zilei Mondiale a Sănătății 2016, Direcția de Sănătate Publică a județului Arad va desfășura activităţi de informare, distribuţie de materiale informativ-educative în parteneriat cu Crucea Roșie Arad.

Pe teritoriul județului, DSP va organiza puncte de lucru unde cei interesați pot beneficia de măsurarea glicemiei, respectiv a tensiunii arteriale și de determinare a procentului de CO în aerul expirat, după următorul program:

– 6 aprilie 2016, ora 8.30, Primăria Vinga

– 12 aprilie 2016, ora 9.00, Primăria Fântânele

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DSP Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *