Ziarul electronic al arădenilor

Ziua Mondială a Contracepției, marcată la Arad

comunicat-presa-11-300x218Direcţia de Sănătate Publică a Județului Arad celebrează în perioada 26 septembrie – 15 octombrie campania Ziua Mondială a Contracepţiei, cu sloganul “Contracepţia: este viaţa ta; este responsabilitatea ta!”

În județul Arad, în data de 26 septembrie se vor desfășura acțiuni de distribuire de materiale informative despre sănătatea reproducerii. Acţiunile de informare, educare şi comunicare planificate se concentrează asupra metodelor contraceptive, care pot fi utilizate în planificarea familială.

În 2015, 225 de milioane de femei nu au avut acces la contracepție la nivel global, rezultând 74 de milioane de sarcini neplanificate  şi peste 500.000 de decese materne. În ianuarie 2016, OMS a dezvoltat un nou instrument digital, pentru a facilita accesul femeilor la opțiuni contraceptive sigure.

În România, numărul încă mare al sarcinilor nedorite care se soldează cu avort, ponderea destul de mare a avorturilor la fetele sub 19 ani şi creşterea  numărului nou-născuţilor abandonaţi în maternităţi, confirmă nevoia încă neacoperită de servicii de planificare familială, mai ales la femeile dezavantajate sau vulnerabile.

România se numără printre țările cu cea mai mică rată de acoperire (15,6%)  la contraceptivele moderne din țările cuprinse în raportul din 2015 al  Federaţiei Internaţionale de Planificare Familială.

Scopul campaniei este de a atrage atenţia asupra importanţei sănătăţii reproducerii şi a planificării familiale, de informare şi  de creştere a interesului populaţiei generale cu privire la cunoaşterea tuturor opţiunilor pentru prevenirea sarcinilor nedorite.

Obiectivele campaniei sunt creşterea numărului de femei informate corect asupra metodelor contraceptive; creşterea interesului femeilor faţă de contracepţie; creşterea numărului de femei informate asupra serviciilor de sănătate corespunzătoare; scăderea numărului de sarcini nedorite; reducerea numărului de avorturi la tinere, în special.

Ministerul Sănătăţii şi Institutul Naţional de Sănătate Publică asigura finanţarea, coordonarea, analiza şi evaluarea rezultatelor campaniei.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Direcția de Sănătate Publică Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *