Ziarul electronic al arădenilor

Ziua Mondială a Apei, sărbătorită la Uzina de Apă din Arad

poze 492De Ziua Mondială a Apei, sărbătorită în fiecare an în data de 22 martie, Uzina de Apă de pe Calea Şiriei a fost vizitată de aproape 200 de elevi şi preşcolari.

Copii au fost însoţiţi de specialiştii uzinei, într-un tur în care au putut să vadă traseul tehnologic al apei, de la captare şi pînă ajunge în reţeaua de distribuţie.

Uzina de Apă nr. 2, este uzina principală în ceea ce priveşte alimentarea cu apă potabilă a municipiului Arad. Funcţionează 24 h din 24 h are capacităţi de pompare de 14.000 mc/h, şi capacităţi de captare de cca. 9.000 mc/h.

Rezerva de apă este dimensionată la 34.000 mc şi este distribuită în cinci rezervoare.

Staţia de tratare aferentă are rolul de a realiza deferizarea şi demanganizarea apei înainte de introducerea acesteia în rezervoare şi mai apoi în reţeaua de distribuţie locală, şi este dimensionată pentru un debit maxim de 2160 de l/s.

Ziua Mondială a Apei se sărbătorește pe tot globul începînd din anul 1993, în data de 22 martie. În fiecare an, Organizaţia Naţiunilor Unite stabileşte o temă a apei în jurul căreia sunt planificate diverse evenimente.

Tema stabilită pentru anul acesta este “Water and Jobs“.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de SC Compania de Apă Arad SA. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.