Ziarul electronic al arădenilor

Ziua Internaţională a Copilului, sărbătorită în toate centrele şi casele familiale ale DGASPC Arad

Toţi copiii şi tinerii ocrotiţi în  casele de tip familial şi centrele de plasament aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Arad au fost implicați în activitățile organizate special pentru ei, pentru a marca așa cum se cuvine Ziua de 1 Iunie – Ziua Internațională a Copilului. 

Din programul zilei nu au lipsit activităţile cultural-artistice, recreative și de socializare, sportive, dar şi mese festive și picnicuri.

Mai exact, au fost organizate concursuri de desene pe asfalt, ateliere de pictură, întreceri cu rolele, demonstrații de îndemânare, dansuri, jocuri cu baloane sau ieșiri la iarbă verde, în natură.

Activitățile dedicate Zilei Copilului au fost organizate în toate cele 10 centre aflate în subordinea DGASPC Arad și coordonate de Serviciul de monitorizare și control servicii sociale pentru copii: Compartimentul Case de Tip Familial Lipova, Centrul de Plasament Speranţa, Compartimentul Case de Tip Familial Sântana, Centrul de recuperare si reabilitare pentru copii cu dizabilităţi Arad, Centrul de Plasament Oituz, Centrul de terapie şi recuperare pentru copii „Ghiocelul ” Arad, Complexul de Servicii Sociale Ineu, Centrul de plasament Orhideea, Centrul de plasament Zădăreni, Centrul de Recuperare Lipova, dar și în alte centre de ocrotire și asistență, cum ar fi Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională – CITO Tabacovici.

 ,, Ziua de 1 Iunie-Ziua Internațională a Copilului- reprezintă cel mai bun prilej de peste an pentru a celebra copilăria şi pe copii, pentru a aduce bucurie şi zâmbete pe feţele lor, pentru a le arăta că sunt iubiți și că în noi vor găsi oricând un sprijin. Dorim, pe această cale, să le urăm tuturor copiilor ,,La mulţi ani” zile frumoase şi fericite! ” declară Erika Stark, director DGASPC Arad.

Tot în această perioadă, copiii și tinerii ocrotiți în sistemul public de protecție au vizitat muzeele din municipiu și județ, au efectuat excursii itinerante la case memoriale, drumeții prin împrejurimi si au vizionat piese de teatru și filme.

DGASPC Arad dorește să mulțumească tuturor celor care au sprijinit instituția în organizarea evenimentelor dedicate copiilor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGASPC Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.