Ziarul electronic al arădenilor

Ziua Internaţională a Cărţii, la Arad

afisZiua Internațională a Cărții și a Dreptului de Autor va fi sărbătorită la Arad, în data de 23 aprilie 2016. Activitățile vor fi însă mult mai ample și se vor derula în perioada 16-23 aprilie la Barfly, de pe strada Unirii numărul 1.

În această  perioadă se pot face donații de cărți pentru copii dar și schimburi de cărți între cititori.

Concret între 16 și 23 aprilie la Barfly, arădenii care doresc sunt invitați să doneze cărți (de povești, de colorat) pentru copiii români din Diaspora. Pentru cărțile donate, persoana care dăruiește primește în schimb de la organizator un notebook. Cărțile donate se vor depune într-o cutie special amenajată în incinta localului. Activitățile se vor derula între orele 13,30 și 19,00.

În același interval orar se va desfășura și manifestarea “Citește și dă mai departe”, care încurajează și mijlocește schimbul de cărți între membrii comunității arădene.

În localul Barfly va exista un raft dedicat acestei activități, unde cititorii pot pune o carte și pot lua alta la schimb.

În ziua de 23 aprilie vor exista mai multe activități: o lansare de carte, a unui elev, David Stoica, ateliere creative, “Biblioteca Vie” – unde “”cărțile vor fi profesioniști din diferite domenii, iar “cititorii”, elevi și studenți. Ziua se va încheia cu un concurs interactiv pe teme de cultură generală referitoare la cărți și autori.

Organizatori ai evenimentului sunt: Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Asociația Educatio, Centrul Județean de Voluntariat, Centrul de Excelență.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Judeţean de Voluntaria Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *