Ziarul electronic al arădenilor

Ziua Imnului Național, sărbătorită la Arad

ziua imnului 1Ziua Imnului Naţional a fost marcată, vineri, la Arad printr-un ceremonial militar şi religios, la care au participat reprezentanți ai administrațiilor locale și județene, ai instituțiilor deconcentrate, ai partidelor politice, precum și veterani.

Evenimentul s-a desfășurat pe platoul din faţa Palatului Administrativ și a a debutat cu o rugă şi închinare pentru poporul român, ceremonial religios săvârşit de un sobor de preoţi în frunte cu Timotei, Arhiepiscop al Aradului.

În cadrul manifestării, muzeograful Bogdan Ivaşcu, de la Complexul Muzeal Arad, a vorbit despre istoricul şi semnificaţia Zilei Imnului Naţional, ceremonialul încheindu-se cu intonarea Imnului Naţional al României de către cei prezenţi.
La eveniment au participat și primarul municipiului, Gheorghe Falcă, vicepreședintele Consiliului Județean, Claudia Boghicevici, dar și subprefectul județului, Florentina Horgea.

Ceremonialul şi manifestările evocatoare dedicate acestui eveniment naţional au fost organizate de Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Primăria municipiului Arad, Comandamentul Garnizoanei, precum şi Arhiepiscopia Aradului.

Ziua Imnului naţional este sărbătorită la 29 iulie, anual, potrivit unei legi din mai 1998.

Prin Legea 99, din 26 mai 1998, pentru proclamarea Zilei Imnului Naţional al României, „se proclamă ziua de 29 iulie Ziua imnului naţional al României – Deşteaptă-te, române, simbol al unităţii Revoluţiei Române din anul 1848”.

foto: Prefectura Arad

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.