Ziarul electronic al arădenilor

Ziua Forţelor Terestre. Cetatea Aradului, deschisă pentru public

cetatea araduluiÎn fiecare an, la 23 aprilie, Armata României sărbătoreşte cea mai importantă categorie de forţe – Forţele Terestre Române, al căror patron spiritual şi ocrotitor este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruinţă.

Cu această ocazie, Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” organizează o serie de activităţi specifice.

Astfel, pentru a veni în întâmpinarea programului „Să ştii mai multe, să fii mai bun”, în perioada 19-21 aprilie a.c., între orele 09.00 – 14.00, şi în ziua de 22 aprilie a.c., între orele 09.00-12.00, Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” din Cetatea Aradului îşi deschide porţile pentru cei care doresc să viziteze o cazarmă cu puternice rezonanţe istorice. Intrarea ultimului grup de vizitatori se va face la orele 13.30, pentru zilele de 19,20 şi 21 aprilie, şi 11.30 pentru ziua de 22 aprilie.

Pe timpul acestor zile se va putea vizita: interiorul cetăţii, expoziţia de armament şi tehnică, Sala Tradiţiilor de Luptă a instituţiei şi capela militară. Pe parcursul zilei vor fi prezentate şi exerciţii demonstrative de către militarii batalionului.

Îi aşteptăm pe toţi elevii şi studenţii, veteranii de război, cadrele militare în rezervă şi retragere precum şi pe toţi ceilalţi care doresc să fie alături de noi la acest ceas aniversar.

Totodată, în data de 22 aprilie a.c., la ora 14.00, în Sala de spectacole a Cercului Militar din Arad va avea loc un simpozion dedicat Zilei Forţelor Terestre, iar în data de 23 aprilie a.c., începând cu ora 19.00, în aceeaşi locaţie se va desfăşura Recitalul de arii de operă şi pian cu ocazia sărbătoririi Zilei Forţelor Terestre, susţinut de Filarmonica de Stat din Arad.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *