Ziarul electronic al arădenilor

Ziua Drapelului, sărbătorită la Arad

DSC_0657GALERIE FOTO Ziua Drapelului a fost marcată la Arad prin ceremonii militare și religioase, la care au participat reprezentanți ai administrației locale și județene, ai Bisericii și Armatei.

Manifestările au început sâmbătă seara, în centrul Aradului, prin coborârea drapelului naţional de pe catargul din apropierea Palatului Administrativ şi introducerea drapelului nou în incinta Catedralei Arhiepiscopale „Sfânta Treime”.

După slujba de sfinţire oficiată de preotul Simion Mladin, noul drapel a fost adus de militari în centrul Aradului, unde a avut loc ceremonialul de înălţare.

Ceremonialul a început cu întâmpinarea prefectului judeţului Arad, Cosmin Valentin Pribac, de militarii din cadrul Batalionului de infanterie Colonel „Radu Golescu” din Cetatea Aradului. A urmat intonarea Imnului Naţional al României şi o alocuţiune despre istoricul Drapelului Naţional, susţinută de muzeograful Gabriel Hălmăgean.

După o rugăciune rostită de preotul Simion Mladin, noul drapel a fost înălţat pe catarg în acordurile Imnului Naţional al României.

Manifestările dedicate Zilei Drapelului s-au încheiat cu defilarea gărzii de onoare, pe strada Romul Veliciu.

Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 96/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 26 iunie.

Conform legii, ziua de 26 iunie este marcată de autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice.

foto: Prefectura Arad

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.