Ziarul electronic al arădenilor

Ziua Centrelor Europe Direct, marcată la Arad

europe-directData de 5 octombrie este zi de sărbătoare – Ziua Centrelor Europe Direct din toată țara. Direcția de Dezvoltare și Asistență Comunitară Arad –  ca structură gazdă a Centrului Europe Direct Arad a organizat, miercuri, 5 octombrie, la sediul centrului de pe Bd. Revoluției nr. 85-87 un eveniment ocazionat de Ziua centrelor Europe Direct.

Evenimentul se încadrează în planul de acțiuni pe țară, fiind pliat pe una dintre prioritățile de comunicarea ale Reprezentanței Comisiei Europene în România – și anume educația.

La eveniment au participat elevii de la școlile cu care colaborează centrul, care au învățat despre educație și interculturalitate. Au fost prezentări ale elevilor și cadrelor didactice, iar la final s-au oferit pixuri, șepcuțe, stegulețe și alte mici simboluri europene.

Pentru elevi a fost un nou moment de a învăța lucruri noi, iar pentru profesori o nouă oportunitate de a evalua cunoștințele elevilor.

„Centrele din toată țara au organizat diferite evenimente pentru a marca această zi,  fiind prima ediție a evenimentului. Considerăm că educația și interculturalitatea sunt două concepte care se întrepătrund și tocmai de aceea le abordăm împreună. Educația la nivelul Europei este un pilon important al dezvoltării, iar interculturalitatea este o stare de spirit!”, a precizat Alina Mrejeru, manager proiect.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Europe Direct Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *