Ziarul electronic al arădenilor

Ziua Armatei, sărbătorită la Arad

15GALERIE FOTO Ziua Armatei a fost marcată, marți, la Arad, prin depuneri de coroane de flori la Monumentul Ostașului Român din Piața „Avram Iancu“ și printr-o ceremonie închinată soldaților români căzuți în lupte.

La evenimentul Piața „Avram Iancu“ au participat oficialități locale și județene, veterani de război, oameni politici, iar la final a fost organizată o defilare a militarilor din Cetatea Aradului.

Cu prilejul Zilei Armatei, în Piața „Avram Iancu“ a avut loc o ceremonie închinată soldaților români, care a cuprins o slujbă religioasă de comemorare a celor căzuți în luptele pentru apărarea țării, oficiată de IPS Timotei Seviciu, arhiepiscop al Aradului.

Tot cu această ocazie au fost prezentate evocări şi alocuţiuni privind semnificaţia zilei de 25 octombrie.

La ora 13.00, la Cercul Militar a fost programat un spectacol artistic susținut de corul Filarmonicii din Arad, „Semeața Armie Română”.

Ziua Armatei Române este sărbătorită, an de an, la data de 25 octombrie, cinstind ziua în care, în toamna lui 1944, Armata Română a eliberat ultima palmă de pământ transilvănean de sub ocupația hothystă.

În această zi au loc întotdeauna manifestări la monumentele eroilor, depuneri de jurăminte militare, gărzi de onoare lângă drapelul de luptă al unităților.

foto: Prefectura Arad

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *