Zilele Aradului – Program 20 august 2015

Publicat de actualitati-arad in 19 Aug, 2015 | Parerea ta

comunicat presaPentru cea de-a patra zi a sărbătorii orașului nostru, invităm arădenii să participe la un experiment inedit și să pășească în Camera Obscură, unde vor descoperi o altfel de Primărie și vor putea auzi un scurt istoric al fotografiei.

De la ora 18.00 invităm copiii mari și mici să pășească în lumea fantastică a zânelor, la spectacolul de teatru “Zâna lacului”.

Seara, arădenii se vor putea delecta cu un concert la Clădirea Preparandiei.

16.00 – 21.00 (RE)Cunoaștere. Camera Obscură, Platoul Primăriei Arad

Trecem pe lângă Primărie zilnic fără să o mai contemplăm. Ce ar fi dacă într-o zi am păși într-o încăpere improvizată din care am vedea o altfel de Primărie, una dinamică prin mișcarea zilnică datorată oamenilor și mașinilor, o Primărie întoarsă și răsturnată. Astfel se va vedea Primăria prin camera obscură.

În fuga zilnică, ignorăm anumite aspecte, iar într-un moment de participare pasivă putem asista la un experiment vizual ce se practica intensiv în urmă cu 400 de ani. Ne întoarcem în timp datorită dispozitivului, însă vom vedea în viitor prin importanța științifică a fenomenului. Un cort negru complet închis amplasat în fața Primăriei, printr-un orificiu milimetric va prezenta o altfel de clădire. Oamenii intră și asistă la formarea imaginilor dinamice sau la nașterea unui video fără aparate de filmat. Cei care intră în camera obscură vor putea auzi un scurt istoric al fotografiei și al modului în care aceasta a revoluționat arta vizuală.

18.00 – 19.00 Spectacol de teatru în aer liber pentru copii “Zâna lacului”, Parcul Pădurice. În caz de vreme nefavorabilă, spectacolul va avea loc la Teatrul de Marionete Arad.

“Zâna lacului” după frații Grimm va fi jucată joi, 20 august, în cadrul Zilelor Aradului, de Trupa Marionete a Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad.

Povestea frumoasei zâne răpite de zmeu este pusă în scenă de regizoarea Maria Gornic într-o producție absolut originală și interactivă. Este un spectacol in care apar atâtpăpuși, cât și marionete cu fire, a cărui scenografie este semnată de Zofia Krzyzanowski.

20.00 – 21.00 Concert susținut de elevii Liceului Sabin Drăgoi Arad, Clădirea Preparandia, Str. Preparandiei, nr. 13

Zilele Aradului sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură și susțin candidatura Aradului pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Centrul Municipal de Cultură Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare