Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE: Ziariștii, o „boală“ pentru Spitalul Județean Arad

spital-300x210Accesul mass-mediei în Spitalul Clinic Județean Arad a fost limitat de conducerea instituției, care, pentru prima dată în istoria acestui spital, a impus obținerea acreditărilor.

Deranjați, probabil, de articolele negative apărute în presa locală și națională, în care au fost relatate cazuri de corupție și investiții de slabă calitate, cei din conducerea Spitalului Județean Arad le-a transmis, vineri, ziariștilor că „în conformitate cu prevederile legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, accesul în incinta spitalului se face numai de către ziariștii și reprezentanții mijloacelor de informare în masă care au obținut acreditare din partea spitalului“.

Acreditarea se acordă la cerere, în termen de două zile de la înregistrarea acesteia, se precizează într-o informare trimisă mass-mediei, semnată de managerul Spitalului Județean Arad, Mirandolina Prișcă, și consilierul juridic, Simona Vîrciu.

În acceași informare se mai menționează că „Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad își rezervă dreptul de refuz al acordării acreditării sau de retragere a acesteia pentru fapte care împiedică desfășurarea normală a activității unității noastre și care nu privesc opiniile exprimate în presă de respectivul ziarist, în condițiile și limitele legii și în cazul în care se constată abateri grave sau repetate de la normele deontologiei profesionale“.

Astfel, ziariștii nu vor mai avea acces în spital, din data de 11 iulie, decât pe baza unei acreditări.

Este pentru prima dată în instoria acestui spital când astfel de acreditări le sunt cerute ziariștilor pentru accesul în incintă.

Nu aceleași acreditări au fost cerute ziariștilor când erau invitați la toate tăierile de panglici din spital, organizate cu festivism de conducerea unității, sau la evenimente care trebuiau să pună în lumină favorabilă activitatea unității.

Însă, actuala conducerea dorește să creeze o imagine mai bună pentru spital, astfel că a limitat accesul presei, care cu siguranță va continua să relateze aspectele negative din Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

CITITI SI:

Pacientă batjocorită la Spitalul Județean Arad

Medic biolog din Arad, cercetat pentru 129 de infracțiuni

Anchete la Spitalul Județean Arad, după ce UPU a fost inundată

Anchetă la Spitalul Judeţean Arad

UPDATE

Urmare a comunicării realizate de Spitalul Clinic Judeţean Arad, cu privire la acreditarea reprezentanţilor mass-media, Consiliul Judeţean face următoarele precizări:

În perioada 14-15 iulie 2016, Consiliul Judeţean va organiza un instructaj al instituţiilor subordonate, în vederea armonizării comunicării publice. Buna informarea a cetăţenilor cu privire la activitatea instituţiilor noastre este unul dintre obiectivele de bun simţ pe care ne propunem să le promovăm, prin profesionalizarea componentei de relaţii publice şi mass-media a fiecărei instituţii unde Consiliului Judeţean este reprezentat.

Ne dorim o relaţie onestă cu cetăţenii, iar asta presupune şi corecta lor informare. În relaţia cu mass-media, scopul niciunei instituţii publice nu trebuie să fie obturarea accesului la informaţie, ci, dimpotrivă, furnizarea datelor de interes public.

Înţelegem nevoia conducerii instituţiilor de a cunoaşte jurnaliştii cu care colaborează, tocmai în vederea construirii unei relaţii transparente şi corecte între părţi, o relaţie care nu presupune cenzurarea accesului la informaţie, ci dimpotrivă, o facilitează.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliului Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

foto

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.