Zi istorică la Vatican. Papa Benedict al XVI-lea coboară de pe tronul Sfântului Petru

Publicat de actualitati-arad in 28 Feb, 2013 | Parerea ta

papa benedictVaticanul trăieşte o zi istorică joi, când, pentru prima dată după şapte secole, un papă, şi anume Benedict al XVI-lea, va coborî pe când se află în viaţă, în mod voit, de pe tronul Sfântului Petru.

Iată cele mai importante momente ale zilei:

10.00-11.15 GMT (12.00-13.15 ora României): Cardinalii se reunesc la Vatican pentru a-şi lua rămas bun de la Papa Benedict al XVI-lea

15.15 GMT (17.15 ora României): Papa Benedict al XVI-lea este condus la o platformă pentru elicoptere din Vatican

16.00 GMT (18.00 ora României): Elicopterul papal zboară spre Castel Gandolfo, reşedinţa de vară a Papei, din apropiere de Roma.

17.00 GMT (19.00 ora României): Papa va apărea la o fereastră cu vedere spre piaţa publică din Castel Gandolfo pentru a binecuvânta mulţimea.

19.00 GMT (21.00 ora României): Benedict al XVI-lea încetează să mai fie Papă. Garda elveţiană de la intrarea în Castel Gandolfo părăseşte postul. Fostul Papă va prelua, în acel moment, titlul oficial de “Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, Papă emerit”.

Demisia intră în vigoare joi seara, după ce Papa german, care nu se mai simţea în stare să poarte greutatea acestei sarcini, a anunţat că se retrage la 11 februarie, spre surprinderea generală.

Intrarea în vigoare a demisiei va deschide faimoasa perioadă de “scaun vacant”, iar cardinalul şambelan va asigura, în mod oficial, interimatul. Această sarcină dificilă îi revine secretarului de Stat al lui Joseph Ratzinger, cardinalul Tarcisio Bertone.

Papa emerit urmează să stea aproximativ două luni la Castelul Gandolfo.

După ce va părăsi Castelul Gandolfo, la sfârşitul lui aprilie, Joseph Ratzinger se va instala într-o fostă mănăstire din grădina Vaticanlui.

Provocări dificile îl aşteaptă pe succesorul lui Benedict al XVI-lea, de la contestarea internă şi persecutarea creştinilor în lume şi până la mize etice şi abuzurile de tot felul ce afectează Biserica Catolică, ce numără aproximativ 1,2 miliarde de credincioşi.

sursa: mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
armonianaturii.ro/

Mai multe din International

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare