UPDATE: Zi de doliu naţional pentru victimele din Muntenegru

Publicat de actualitati-arad in 24 Jun, 2013 | Parerea ta

accGuvernul va decreta ziua de miercuri, 26 iunie, drept zi de doliu naţional pentru victimele accidentului din Muntenegru, a anunţat premierul Victor Ponta.

Hotărârea privind declararea zilei de doliu naţional va fi aprobată marţi, în şedinţă specială a Guvernului. Ponta a precizat că tot marţi, după încheierea procedurilor legale, va fi asigurat transportul la Bucureşti a persoanelor decedate şi rănite.

Datele actuale relevă că 18 persoane au decedat, 22 sunt rănite, iar alte 7 se află la terapie intensivă.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a dispus măsurile necesare pentru preluarea răniţilor în accidentul din Muntenegru de la Baza 90 din Otopeni şi transportarea lor la spital, precum şi pentru transportul persoanelor decedate în localităţile de reşedinţă, după sosirea în ţară.

Pentru persoanele rănite care vor fi aduse în ţaă, prin structurile pentru situaţii de urgenţă – echipajele SMURD – se va asigura transportul acestora la unităţile medicale indicate de către reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, se arată într-un comunicat al MAI.

Românii răniţi în accidentul din Muntenegru vor fi aduşi în ţară cu două avioane militare ce sunt pregătite să decoleze de la Baza 90 din Otopeni.

Secretarul de stat Raed Arafat, aflat la spitalul din Podgoriţa pentru a evalua starea victimelor în vederea aducerii acestora în ţară, a precizat, într-o declaraţie de presă, că 18 români au murit în accident, în timp ce 29 sunt internaţi, dintre care şapte, la terapie intensivă.

Pacienţii care pot fi transportaţi vor fi aduşi, probabil marți dimineaţă, în ţară, cu două avioane militare, urmând ca un al treilea avion să preia persoanele decedate, după efectuarea autopsiilor şi îndeplinirea formalităţilor, potrivit declaraţiilor lui Arafat.

Pe de altă parte, primarul din Piteşti, Tudor Pendiuc, a declarat, luni, că 17 dintre victimele accidentului de autocar din Muntenegru sunt din judeţul Argeş, fiind vorba despre 11 din Curtea de Argeş şi şase din Piteşti, iar dintre acestea şase au decedat.
Pentru ceilalţi pasageri, autorităţile nu au făcut publice localităţile de domiciliu.

Autocarul implicat în accident a plecat sâmbătă dimineaţă din Bucureşti şi s-a oprit la Piteşti, Sibiu, Arad şi Timişoara, înainte de a ieşi din ţară.

MAE a pus la dispoziţia familiilor şi rudelor celor implicaţi în accident un tel-verde gratuit 0800800407 (apelabil doar din România) şi un număr apelabil şi din străinătate – 0214311259.

De la momentul iniţializării acestor numere de telefon, şi până în prezent, au fost preluate peste 400 de apeluri.

Potrivit unui comunicat, MAE va suporta costurile operării primei aeronave MApN trimisă la Podgoriţa pentru repatrierea victimelor.

UPDATE

Guvernul a decis ca ziua de miercuri, 26 iunie 2013, să fie zi de doliu naţional pentru victimele accidentului din Muntenegru.

Hotărârea privind declararea zilei de doliu naţional a fost aprobată marţi, în şedinţă specială a Guvernului.

Conform actului normativ, drapelul va fi arborat în bernă la instituţiile publice.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare