Zeci de mii români cumpără anual pachete turistice medicale în străinătate

Publicat de actualitati-arad in 25 Feb, 2013 | Parerea ta

mediciChiar dacă România are servicii medicale mai ieftine decât în Europa de Vest, mulţi români preferă să plece în străinătate pentru a se trata de anumite afecţiuni.

Numărul vacanţelor medicale cumpărate de români este în creştere de la an la an. Mulţi merg în străinătate pentru a se trata de diferite boli, iar o mare parte aleg vacanţele medicale pur şi simplu pentru relaxare. Pentru a nu fi puşi în situaţia de a căuta ei singuri spitalul potrivit, medicul potrivit pentru boala de care suferă sau serviciile medicale de care au nevoie, într-o ţară străină, mulţi români apelează la firmele specializate în turismul medical.

“Turismul medical este tot mai interesant pentru românii care vor să beneficieze de servicii medicale de calitate în străinătate. În 2012 s-a înregistrat o creştere de aproximativ 20% pentru cererile de investigaţii şi operaţii în clinici private din Austria şi Ungaria şi 30% pentru serviciile de spa& relaxare”, a spus Răzvan Nacea, managing director la Seytour International Corporation.

Ce servicii caută români în străinătate

Anual zeci de mii de români apelează la vacanţele de turism medical. Aproximativ 20.000 de români cumpără anual vacanţe medicale. În această ramură intră vacanţele de relaxare, controalele medicale în străinătate, vacanţele de turism balnear, tot ce ţine de domeniul medical.

Firmele de turism medical pun la dispoziţie servicii medicale în toată lumea, dar românii aleg destinaţiile mai aproape de casă. “Destinaţiile turistice medicale preferate de români sunt Ungaria, Austria, Turcia şi Germania. Aceste destinaţii sunt renumite pentru serviciile de calitate şi sunt alese de românii cu probleme în domeniile oftalmologiei, pediatriei, urologiei, cardiologiei, precum şi de cei cu probleme de ortopedie”, a mai spus Răzvan Nacea.

Costuri în funcţie de servicii

Costurile unei vacanţe medicale diferă de la caz la caz, fiecare cerere este personalizată, întrucât fiecare caz este particular. Spre exemplu, un pachet de verificare medicală completă costă aproximativ 550 de euro într-o clinica privată în Turcia, pe malul mării, iar în Austria costă aproximativ 800-900 de euro.

O operatie de cataractă în Ungaria, într-un spital de stat unde pacientul este operat de şef secţie, profesor doctor universitar, costa aproximativ 800 de euro. În aceşti bani intră costurile de cazare (rezervă proprie), masă, asistenţă permanentă, translator român, iar la operaţie se foloseşte cristalin american de cea mai bună calitate. O naştere în Austria costă în jur de 2000 de euro.

Pe lângă pachetul medical turistic cumpărat, clienţii mai plătesc o taxă de consultanţă de 100 euro, care este cheltuită pentru organizarea şi executarea în străinătate a serviciilor medicale.

citiţi mai multe pe rtv.net

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Din tara

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare