Ziarul electronic al arădenilor

A XI-a ediţie a campaniei „Donează sânge! Salvează o viaţă!“

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad participă, vineri 27 mai a.c., la o acțiune de donare de sânge, la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad.

Acţiunea face parte din campania naţională Donează sânge! Salvează o viaţă!, iniţiată de Patriarhia Română în anul 2013 şi ajunsă acum la a XI-a ediție.

Ea se încadrează în amplul program național de donare de sânge, ce are loc în perioada 23-27 mai 2016, inițiat de Patriarhia Română în parteneriat cu Jandarmeria Română și cu sprijinul Institutului Naţional de Transfuzie Sanguină.

Timp de o săptămână, reprezentanții Jandarmeriei Române donează sânge, pe bază de voluntariat, în municipiul București și în toate Centrele de Transfuzie Sanguină din ţară.

Campania naţională Donează sânge! Salvează o viaţă! a Patriarhiei Române are ca scop informarea și conștientizarea cu privire la nevoia reală de sânge pentru transfuzii din spitalele româneşti, creşterea numărului donatorilor de sânge din România și  îmbunătățirea stocurilor sanguine naţionale.

Până în prezent, această acțiune umanitară s-a concretizat în recoltarea a peste 8 mii de litri de sânge.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IJJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *