Vremea la sfârșitul lui 2014 și începutul lui 2015

Publicat de actualitati-arad in 29 Dec, 2014 | Parerea ta

prognoza-meteo-vremeaAdministraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 29 decembrie 2014 – 11 ianuarie 2015.

Conform prognozei, în Banat, în primele zile ale intervalului de prognoză, temperatura aerului va marca o scădere treptată, vremea devenind deosebit de rece, chiar geroasă în cursul nopţilor de 30 şi 31 decembrie, când minimele nocturne vor coborî, în medie, spre -14 grade.

Maximele diurne vor avea o evoluţie similară, astfel încât vor scădea spre -6 grade pe 30 şi 31 decembrie şi 1 ianuarie.

Ulterior, vremea se va încălzi uşor şi treptat, până la aproximativ un grad ziua şi de la -6 la -5 grade noaptea, între 3 şi 5 ianuarie, pentru ca, după această dată şi până la sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, să se înregistreze medii termice de 2-3 grade ziua şi -4 grade noaptea, regimul termic devenind apropiat de cel normal pentru această perioadă a anului.

Vor fi precipitaţii pe arii destul de extinse, ninsori în prima zi şi predominant lapoviţe şi ninsori, aproape zilnic după data de 2 ianuarie.

În Crişana, la începutul intervalului de prognoză, vremea se va răci, devenind geroasă în cursul nopţilor, iar regimul termic va fi caracterizat prin temperaturi medii diurne de la -7 la -6 grade între 30 decembrie şi 1 ianuarie, când şi valorile nocturne vor scădea spre -13 grade.

Între 2 şi 6 ianuarie va avea loc un proces de încălzire uşoară de la o zi la alta, astfel încât, între 6 şi 11 ianuarie, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu temperaturi maxime de până la 2 grade şi minime situate în jurul valorii de -4 grade, în medie.

Probabilitatea pentru precipitaţii predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare va creşte după data de 2 ianuarie, dar acestea se vor semnala pe arii mai extinse şi vor fi mai importante cantitativ în intervalul 6 – 9 ianuarie.

Estimarea temperaturilor este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare