Vreme deosebit de caldă la mijlocul lunii iunie

Publicat de actualitati-arad in 17 Jun, 2013 | Parerea ta

COD ROSU - BUCURESTIVremea va fi caldă în primele zile ale acestei săptămâni, când media maximelor termice se va situa în jurul a 33-34 de grade, potrivit estimărilor făcute de ANM, în perioada 17-30 iunie.

În partea a doua a săptămânii va fi foarte probabilă o scădere de temperatură, astfel că media diurnă se va situa la 28-30 grade. Apoi va urma o perioadă caracterizată de un regim termic relativ constant şi apropiat de cel normal al datei, în jur de 30 de grade.

În Banat, prima parte a săptămânii va fi caracterizată de o vreme călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 33-34 de grade.

Din data de 21 iunie până la sfârşitul lunii regimul termic va reveni la valori în jurul celor normale ale perioadei, reprezentate în general de medii diurne de 27-30 de grade, posibil uşor mai mici în jurul datei de 23 iunie.

Aceeasi tendinţă o vor avea şi valorile termice din cursul nopţilor, respectiv scădere de la 18…20 de grade la început spre medii de 15-17 grade din data de 21 iunie.

Ploile vor lipsi până la sfârşitul primei săptămâni, apoi vor fi posibile aproape în fiecare zi, fiind mai frecvente şi mai importante cantitativ în zilele de 23 şi 24 iunie.
În Crișana, primele zile ale săptămânii vor fi caracterizate de o vreme călduroasă, cu medii ale temperaturilor maxime de 32-33 de grade.

Apoi, din data de 19 iunie, până la sfârşitul lunii vor fi variaţii termice în jurul valorilor normale ale perioadei, reprezentate în general de medii diurne de 27-28 de grade, posibil uşor mai mici în jurul datei de 24 iunie. Aceeasi tendinţă o vor avea şi valorile termice din cursul nopţilor, respectiv scădere de la 17-20 de grade la început spre medii de 14-16 grade din data de 20 iunie.

Ploile vor lipsi până la sfârşitul primei săptămâni, apoi vor fi posibile aproape în fiecare zi, fiind mai frecvente şi mai importante cantitativ în intervalul 22-25 iunie.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare