Ziarul electronic al arădenilor

Voluntarii SEV ai Asociaţiei Sirinia au organizat evenimentul intercultural „Datini și obiceiuri din străbuni lăsate!”

13054727_10206254812745054_1225949503_oVoluntarii străini din cadrul proiectului „A Number. A Letter. A Smile.” ai Asociaţiei Sirinia au desfășurat în această săptămână, la Ineu, evenimentul intercultural “Datini și obiceiuri din străbuni lăsate!”

„A Number. A Leter. A Smile.” este un proiect al Asociaţiei Sirina, care îşi propune să dezvolte activităţi de voluntariat cu tineri şi copii din localitatea Ineu, Arad. Proiectul se încadrează într-o acţiune-cheie, mobilitatea tinerilor, finanţat de Comisia Europeană prin programul Erasmus +.

Astfel, în Parcul Central al orașului Ineu voluntarii Asociației Sirinia au desfășurat evenimentul intercultural “Datini și obiceiuri din străbuni lăsate!”.

La această manifestare, din cadrul Săptămânii Altfel, au participat 70 de elevi de la Liceul “Mihai Viteazul” (Ineu), Liceul Tehnologic “Sava Brancovici” (Ineu) și Școala Generală cu clasele I-VIII (Galșa). Acestia au luat parte la diverse activități, cum ar fi jocuri tradiționale și activități creative.

Activitățile au fost amuzante, pline de curiozități, copiii fiind entuziasmați în a participa, iar toate acestea spre bucuria voluntarilor și a profesorilor însoțitori.

S-a alergat mult, s-a concurat cu dărurie și bucurie, s-au descoperit abilități diverse, s-au legat noi prietenii într-o mare de spațiu verde, în totală libertate, într-o activitate cu totul diferită de educație non-formală.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociația Sirinia. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *