Ziarul electronic al arădenilor

Vizită la Staţia de Epurare în cadrul săptămânii “Şcoala Altfel”

297În cadrul săptămânii “Şcoala Altfel”, elevi de la Colegiul Naţional Elena Ghiba Birta au vizitat Staţia de Epurare a oraşului, situată pe Calea Bodrogului.

Elevii din clasa a IX a au dorit să vadă procesul şi fluxul tehnologic iar specialiştii Staţiei de Epurare le-au explicat pe înţelesul lor, în ce constă procesul de epurare a apelor uzate.

Șeful Stației de Epurare i-a condus pe elevi prin toate modulele stației. Le-a explicat că apa, care este folosită atât de către populaţie dar şi în industrie, este colectată de sistemul de canalizare al oraşului, după care este direcţionată în Staţia de Epurare în vederea tratării. După tratare este deversată în emisar, adică în râul Mureş.

De asemenea tinerilor le-a fost explicat cât de grav este să arunce resturi menajere în toalete.

Staţia de Epurare a Apei din Arad a fost reabilitată prin intermediul Măsurii ISPA 2000/RO/16/P/PE/011 “Reabilitarea Facilităţilor de tratare a apelor uzate pentru protejarea râului Mureş, localizată în Arad, judeţul Arad”, a cărei valoare a fost de peste 16 milioane de Euro, din care 75% din contribuţie ISPA iar 25% cofinanţare prin împrumut BERD făcut de S.C. Compania de Apă Arad şi garantat de Consiliul Judeţean Arad.

Reabilitarea Staţiei de Epurare Arad a fost finalizată în 2010 iar investiţia asigură reducerea masivă a poluării, apa rezultată fiind curată şi inofensivă pentru flora şi fauna râului Mureş.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Compania de Apă Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *