Ziarul electronic al arădenilor

Virusul AH1N1 la Arad. Un bărbat a murit

spitalUn bărbat de 42 de ani a murit după ce a contactat virusul AH1N1, iar altul se află în stare critică la Spitalul Judeţean Arad, la ambii complicaţiile apărând pe fondul altor afecţiuni, între care obezitatea morbidă.

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad, primul caz de gripă pandemică AH1N1 din judeţ a fost înregistrat în urmă cu două săptămâni, la un bărbat de 42 de ani, care a ajuns în stare gravă la spital, cu afecțiuni pulmonare cauzate de virus, acesta decedând ulterior.

„Cazul a fost transferat la un spital din Timișoara, iar Institutul Cantacuzino a confirmat virusul pandemic AH1N1. Din păcate, pacientul avea obezitate morbidă, peste 150 de kilograme, și, în pofida vârstei, organele sale au cedat pe rând”, a declarat, joi, pentru Mediafax, managerul SCJU Arad, Teodora Olariu.

Al doilea caz a fost înregistrat la începutul săptămânii, iar pacientul are 38 de ani și este în stare critică. Și acesta are obezitate morbidă și afecțiuni renale preexistente, astfel că virusul a cauzat complicații, iar organele vitale sunt afectate grav.

„Este cu insuficiență respiratorie, fiind intubat la Terapie Intensivă. Prognosticul este rezervat, starea pacientului fiind deosebit de gravă“, a declarat Olariu.

Membrii familiilor celor doi bărbați au fost testați și în cazul lor nu a fost confirmată îmbolnăvirea.

Medicii arădeni spun că în ambele cazuri complicațiile au fost cauzate pe fondul bolilor preexistente și a obezității morbide.

sursa: Mediafax

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.