Ziarul electronic al arădenilor

Vinete umplute

Ingrediente:

4 vinete mari

4 cepe

4 ardei graşi

4 roşii

5 căţei de usturoi

un morcov

o ceaşcă ulei

o ceaşcă orez

o legătură mărar

sare, piper

Mod de preparare:

Se taie vinetele în jumătăţi, pe lungime, se scoate o parte din miez şi se opăresc în apa clocotită cu puţină sare, timp de 20 minute, apoi se scot şi se aşaeză într-o tavă de teflon.

Între timp, se prepară umplutura astfel: se căleştie ceapa, se adaugă ardeii, apoi miezul de la vinete, morcovul ras şi usturoiul. Se lasă să scadă şi se adaugă orezul şi puţină apă. Se lasă să se înabuşe bine şi cu orezul, apoi se adaugă roşiile decojite şi tăiate cubuleţe. Se lasă să scadă bine şi se adaugă verdeaţa, piperul şi sarea după gust.

Cu această compoziţie se umplu vinetele. Se pune deasupra sos de roşii şi se dă tava la cuptor.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.