Ziarul electronic al arădenilor

Vinete la cuptor

Ingrediente:

două vinete mari

un kg. de roșii

3-4 căței de usturoi

o legătură de frunze de busuioc verde

250 gr. brânză mozzarella

150 gr. cașcaval ras

sare, piper

ulei de măsline

Mod de preparare:

Vinetele se spală, se taie felii de cca. 1,5 cm grosime și se sărează; se lasă 20 de minute. Roșiile se opăresc, se curăță de coajă și se taie mărunt.

Într-o tigaie teflonată se călește usturoiul tăiat mărunt în ulei de măsline 2-3 minute, până când usturoiul ia o culoare aurie și se adaugă roșiile; se sărează și se piperează după gust.

Tigaia se acoperă cu un capac și se lasă la fiert la foc mediu cca. 15 minute până sosul se îngroașă.

Se îndepartează excesul de apă de pe vinete. Vinetele se ung cu ulei de măsline și se prăjesc. Într-un vas termorezitent se așează un strat de vinete, apoi jumătate din sosul de roșii.

Se pune jumătate din brânza mozzarella tăiată cubulețe și se presară cașcaval ras și frunze de busuioc. Se pune din nou un strat de vinete, sos de roșii, mozzarella, cașcaval și frunze de busuioc.

Se stropește cu puțin ulei de măsline și se dă la cuptorul pre-încălzit la 200 grade C 20-25 de minute până se rumenește.

Sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.