Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Vijelie în Arad. Acoperişuri avariate, copaci rupţi şi localităţi fără curent

Vântul puternic a afectat, joi, o parte din judeţul Arad, fiind distruse acoperişurile mai multor clădiri, în timp ce zeci de copaci au fost rupţi, iar mii de gospodării au rămas fără electricitate.

Aradul a fost, în cursul zilei joi, timp de 30 de minute sub avertizare Cod galben de vânt, fiind anunțate intensificări ale vântului de 60-70 km/h la rafală.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), vijelia a afectat zeci de clădiri, ale căror acoperişuri au fost distruse parţial sau total, în timp ce numeroşi copaci au fost rupţi atât în municipiul Arad cât şi în judeţ.

În municipiul Arad au căzut copaci pe mai multe străzi. Astfel, cei de la ISU au fost solicitați să intervină pe Bulevardul General Dragalina, str. Crișan, str. Octavian Goga, dar și pe DN 7, în localitatea Bătuța, unde au fost doborați copaci de vântul puernic.

Vântul puternic a rupt linii de medie tensiune şi a lăsat fără energie electrică mii de gospodării.

O situaţie mai gravă s-a înregistrat în oraşul Nădlac, unde sunt cele mai multe clădiri avariate. Primarul oraşului, Ioan Mărginean, a declarat pentru News.ro că zeci de case au acoperişurile distruse parţial sau total.

Acoperişul din tablă al unui bloc de locuinţe din centrul oraşului a fost complet luat de vânt şi aruncat lângă o piaţă aglomerată.

O femeie a fost rănită la cap, de resturi desprinse din acoperiş, şi a fost dusă la spital de o ambulanţă, starea acesteia fiind bună.

Primarul spune că mai multe zone din oraş sunt fără energie electrică, iar copacii rupţi au blocat străzi, care au fost eliberate imediat de echipele locale de intervenţie.

Pompierii arădeni au intervenit şi în municipiul Arad, unde numeroşi copaci au căzut pe străzi şi au avariat autoturisme, în timp ce câteva cartiere sunt fără electricitate.

ISU Arad s-a mai confruntat, joi, cu incendii de mirişti, localizate în apropierea localităţilor Lipova, Sâmbăteni, Ineu, Conop şi Arad.

UPDATE

Circulaţia feroviară a fost blocată pe Magistrala 200 Arad – Simeria, din cauza mai multor copaci care au căzut pe calea ferată şi au oprit circulaţia a cinci trenuri între staţiile CFR Bârzava şi Bătuţa, din judeţul Arad.

Reprezentanţii Regionalei CFR Timişoara au declarat corespondentului News.ro că, în cădere, copacii au rupt şi firele de alimentare cu energie electrică.

În aceste condiţii, garniturile au rămas blocate pe traseu, pe cele două linii ferate paralele.

La ora 16,45, după două ore şi jumătate, electricienii au reuşit să restabilească alimentarea cu energie electrică între Bârzava şi Bătuţa, dar numai pe o linie din cele două existente.

”Iniţial s-au trimis locomotive diesel pentru a repune în mişcare garniturile, dar între timp alimentarea s-a făcut pe o linie, iar garniturile vor pleca pe rând”, a declarat Cristian Udrea, revizor regional pentru siguranţa circulaţiei.

Echipele de tehnicieni ar urma să restabilească alimentarea completă între Arad şi Simeria în cursul serii de joi.

foto: ISU Arad

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.