Ziarul electronic al arădenilor

Vietnamezi opriţi din drumul ilegal spre Spaţiul Schengen

comunicat presaPoliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand au depistat doi cetăţeni vietnamezi care încercau să treacă ilegal frontiera româno-ungară, pe jos, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen.

În data de 21.06.2016, în jurul orei 16.10, o patrulă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, pe timpul executării unei misiuni specifice de supraveghere a frontierei, a observat două persoane de sex masculin care se deplasau pe jos, în fugă, spre Ungaria, încercând să treacă ilegal frontiera de stat.

Imediat s-a trecut la urmărirea celor două persoane, concomitent fiind anunţate autorităţile maghiare de frontieră. Astfel, persoanele în cauză au fost reţinute de către echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi maghiari,  la aproximativ 100 de metri de linia de frontieră româno–maghiară, acestea fiind conduse la sediul sectorului Vărşand, pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei doi bărbaţi sunt din Vietnam, au vârste de 32, respectiv 34 de ani si sunt posesori de permise de şedere eliberate de autorităţile române. Aceştia au declarat că au recurs la această metodă deoarece intenţionau să meargă la muncă într-un stat din Spaţiul Schengen.

Poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor în cauză acte de urmărire penală sub aspectul infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de STPF Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.