Ziarul electronic al arădenilor

Vietnamezi cu actele altor persoane, prinşi la frontieră

Doi cetăţeni vietnamezi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la PTF Curtici, în timp ce încercau să ajungă, cu un tren internaţional, într-o ţară din Spaţiul Schengen folosindu-se de paşapoarte care aparţineau altor persoane.

Trenul în care se aflau cele două persoane circula pe relaţia Braşov-Budapesta, la controlul efectuat de poliţiştii de frontieră acestea prezentând paşapoarte emise de autorităţile din Vietnam, cu vize Schengen eliberate de Germania.

„Cu ocazia inspecţiei documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele de identitate prezentate la control aparţin altor persoane, motiv pentru care cei doi bărbaţi au fost duşi la sediul Punctului de Trecere a Frontierei, pentru cercetări. Aceştia au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă pentru Spaţiul Schengen, iar documentele prezentate le-au obţinut de la o persoană necunoscută“, se arată într-un comunicat remis de Poliția de Frontieră.

Pe numele celor doi cetăţeni vietnamezi au fost întocmite acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi fals privind identitatea, prin atribuirea unei identităţi reale a altei persoane.

La finalizarea cercetărilor vor fi dispuse măsurile legale care se impun, precizează SPTF Arad.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.