Victor Ponta: „Reorganizarea cu 10 sau 12 regiuni de dezvoltare, o variantă“

Publicat de actualitati-arad in 16 Aug, 2013 | Parerea ta

ponPremierul Victor Ponta a declarat, vineri, că formula cu opt regiuni de dezvoltare nu este cea mai bună”, iar una dintre variantele posibile pentru regionalizare este aceea de a avea 10 – 12 regiuni. 

„În momentul în care vom ajunge, anul viitor, să vorbim de regiuni o să vedem care este soluţia cea mai susţinută. (…) Cred că formula cu cele opt regiuni de dezvoltare nu este cea mai bună, dar nu ştiu să vă spun în acest moment că trebuie să fie 10 – 12. Într-adevăr, cele actuale (cele 8, n.r.) sunt mult prea mari pentru standardele europene şi probabil că una din variantele posibile este de a avea 10, 12“, a afirmat Victor Ponta.

El şi-a arătat speranţa că fiecare regiune va avea câte o Curte de Apel.

„Categoric, după ce batem în cuie regiunile, opinia mea este de a avea Curte de Apel pe regiune, acum sunt 15, însă categoric sensul este acela de a avea o Curte de Apel pe regiune şi de a avea 99% din procese finalizate la Curtea de Apel”, a punctat prim-ministrul.

Ponta a precizat, în acest sens, că reorganizarea ANAF-ului este un prim test vizavi de funcţionarea la nivel de regiune.

„Reorganizarea ANAF-ului este, dacă vreţi, un prim test apropo de capacitatea administraţiei de a lucra la nivelul de regiune. Multe alte lucruri trebuie să meargă spre regiuni – cam tot ce ţine de Ministerul Muncii, şomajul, pensiile, tot ce ţine de educaţie, sănătate. De aceea, reorganizarea ANAF făcută cu asistenţa Băncii Mondiale este un test foarte important privind capacitatea reală de descentralizare”, a afirmat Victor Ponta.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare