Victor Ponta, la doi ani de USL: „Nu avem timp de discuţii sau de laude“

Publicat de actualitati-arad in 05 Feb, 2013 | Parerea ta

pontaPremierul Victor Ponta a declarat, marţi, la reuniunea convocată la Palatul Parlamentului pentru a marca doi ani de la constituirea USL, că evenimentul nu este unul fastuos şi că mesajul pe care USL vrea să-l dea este că nu îşi permite foarte mult timp pentru laude şi discuţii.

“Nu va fi un eveniment fastuos. Mesajul e că USL nu-şi permite foarte mult timp de discuţii, de laude. Acum responsabilitatea conducerii ţării ne aparţine şi viitorul ţării ne aparţine”, a spus Ponta, care a deschis reuniunea.

El a rememorat faptul că în urmă cu doi ani în aceeaşi sală de la Palatul Parlamentului, dar fără scaune şi fără atâtea poziţii publice, s-au pus bazele unei idei politice care s-a transformat în doi ani în cea mai puternică construcţie politică de după 1989.

“În acest moment aniversar e cazul să spun ce am spus de multe ori: USL a fost întemeiată prin semnătura a trei lideri politici, iar ulterior ideea s-a pus în practică prin efortul tutoror celor care au reprezentat partidele. Dar ceea, ce s-a aflat la origini nu a fost nici iniţiativa mea, a lui Crin, Daniel, Liviu sau Radu Stroe, ci ce ne-au spus oamenii – uniţi-vă ca să puteţi lupta cu un regim politic mai rău decât a avut România în ultimii 20 de ani”, a spus Ponta.

El a arătat că în urmă cu doi ani, la înfiinţarea USL, România era marcată de lipsă de speranţă, de suferinţă după deciziile din 2010, în care banii erau irosiţi, fondurile europene blocate, iar puterea concentrată într-o singură mână.

Ponta a spus că USL a obţinut într-un timp scurt cel mai bun rezultat politic pe care l-a avut o construcţie politică în alegerile locale, câştigând 37 de preşedinţii de CJ, majoritatea municipiilor reşedinţă, de judeţ, mariel primării, majoritatea în consiliile judeţene, cel mai mare număr de voturi pentru un proiect politic – destituirea preşedintelui în funcţei, unde au votat favorabil 7,4 milioane de români, precum şi cea mai mare victorie politică în alegerile parlamentare.

“Ce a fost până acum începe să mi se pară simplu. În perioada care urmează trebuie să facem pentru oameni ce aşteaptă de la noi. Ce ne aşteaptă va fi mai dificil, dacă nu chiar mai dificil decât în ultimii doi ani”, a spus Ponta.

El a arătat că USL are, dincolo de proiectul guvernamental şi de ce va reprezenta regionalizarea şi descentralizarea, obligaţia de a prezenta un nou proiect constituţional şi politic prin care să se asigure faptul că în viitor crizele, blocajele şi abuzurile vor fi evitate în baza unor reguli pe care USL poate să le facă mai clare şi să le instituie pentru “viitorul acestei ţări”.

sursa: mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Politic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare