Viaţă salvată de o centrală de detectare a incendiului (P)

Publicat de actualitati-arad in 14 Apr, 2016 | Parerea ta

senzorViaţa unei femei a fost salvată cu ajutorul unei centrale de detectare a incendiului, după ce focul a izbucnit în locuinţa sa, în care a fost instalat un sensor de incendiu.

Auzind sunetul senzorului centralei de incendiu, femeia, care se odihnea într-una dintre camera, a strigat după ajutor, iar vecinii care au auzit-o au sunat, imediat, la 112.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj al pompierilor care au reuşit să o evacueze pe femeie şi să lichideze incendiul.

Interiorul locuinței era plin cu fum, pe o suprafața de 50 metri pătrați. Incendiul a fost localizat în aproximativ șapte minute. Casa particulară a fost salvată, fiind distruse de foc bunuri materiale pe o suprafață mică.

Specialiştii recomandă instalarea centralei de incendiu care funcţioneaz pe bază de senzori de incendiu.

Senzorul de incendiu are rolul de a genera un semnal de alarmă în cazul în care detectează urme de fum. Acest semnal fie este transmis – în cadrul unui sistem de detectare, semnalizare şi avertizare incendiu unui panou de control (în instituţii, centre comerciale sau rezidenţiale ori clădiri industriale), fie este convertit într-un semnal audio sau luminos local.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare