Ziarul electronic al arădenilor

VEZI unde a ascuns un arădean țigările de contrabandă

tigariPolițiștii de frontieră au descoperit peste 2.000 de pachete de țigări ascunse în diverse locuri în autoturismul unui arădean, dar și sub îmbrăcămintea și în poșetele a trei femeii aflate în mașină.

Ion C. conducea un autoturism VW Golf și a fost oprit pentru control pe raza localității Crăciunești, județul Maramureș. În mașină se mai aflau Angela R., Silvia M. şi Lenuţa M.

La controlul efectuat asupra maşinii, poliţiştii de frontieră au observat mai multe pachete cu ţigări ascunse în uşile laterale ale autoturismului, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii celor patru persoane la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma unui control amănunţit, polițiștii de frontieră au descoperit ascunse în uşile, aripile, haionul, spătarul scaunelor spate şi în bară protecţie spate ale autovehiculului, dar şi în poşetele femeilor, respectiv sub îmbrăcămintea acestora, 2.089 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 19.000 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare de bunuri sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, conform Codului Vamal al României.

În continuare, se desfăşoară activităţi specifice, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale, iar autoturismul, în valoare de 3.000 lei a fost indisponibilizat la sediul Poliţiei de Frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *