VEZI propunerile pentru acordarea unor titluri și distincții

Publicat de actualitati-arad in 18 Jul, 2014 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMai multe persoane au fost propuse pentru acordarea unor titluri și distincţii „pentru merite profesionale remarcabile și pentru preocupările lor constante de promovare a imaginii Aradului“, acestea urmând să fie acordate în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Aradului.

Acordarea acestor titluri și distincții este prevăzută într-un proiect de hotărâre, care a fost afişat la transparenţă decizională.

Conform proiectului, consilierii locali au propus acordarea post-mortem a titlului „Pro Urbe“ arhitectului Sandor Istvan, „pentru contribuţia deosebită la dezvoltarea urbanistică a municipiului Arad“.

„Sandor Istvan a decedat în anul 2013, de numele său legându-se numeroase proiecte precum Reabilitare faţade în Piaţa Avram Iancu, restaurare Casa Hirschl şi Teatrul Vechi, proiectare Catedrala Ortodoxă Caransebeş, studio Hist Urban – zona central Arad“, se menționează în proiectul de hotărâre.

De asemenea, consilierii locali au propus acordarea titlului de „Excelență“ pentru „merite profesionale remarcabile precum şi pentru preocupările constante de promovare a imaginii Aradului“ mai multor persoane care au activat sau activează în diverse domenii.

Astfel, pentru titlul de „Excelență“ în domeniul „Artelor Vizuale” a fost propus Ştefan Oroian (pictor, grafician, sculptor), iar în domeniul „Artă Fotografică” a fost propus profesorul Virgil Jireghie.

În domeniul „Sportiv“, pentru acordarea titlului de „Excelenţă” a fost propus profesorul Vadasz Erno, pentru rezultatele de excepţie în educaţia sportivă, şi sportivul Adrian Jigău, pentru întreaga activitate sportivă în domeniul halterelor.

„Profesorul Vadasz Erno a creat o şcoală de baschet în Arad, iar pentru merite deosebite, în anul 1999, a fost decorat cu premiul «Floare de colţ» de Uniunea Cadrelor Didactice Maghiare din România. Adrian Jigău este, din anul 2003, maestru internaţional al sportului, iar în anul 2004 a fost decorat de preşedintele României cu Ordinul Sportiv Clasa I“, se arată în proiectul de hotărâre.

În domeniul „Educaţie”, a fost propus pentru titlul de „Excelenţă” profesor Mircea Potocean, co-autor a cinci culegeri de matematică, fost director al Colegiului Naţional „Moise Nicoară” şi fost inspector şcolar general adjunct.

În domeniul „Afacerilor”, a fost propus pentru titlul de „Excelență“ Nicolae Blaga, „pentru întreaga activitate pentru munca asiduă şi investiţiile de succes realizate în Arad, care definesc şi impun standard înalte pentru industria locală a ospitalităţii“.

Au mai fost propuși pentru acordarea titlurilor de „Excelenţă“ Lars T. Gareberg, preot luteran din Suedia, pentru activităţi de caritate desfăşurate în municipiul Arad, şi Tiberiu Ţiganu, pentru literatură sportivă.

„Lars T. Gareberg a colaborat cu Biserica Ortodoxă din Sânicolaul Mic într-un proiect de profilaxie stomatologică pentru copii, a oferit materiale medicale pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, pentru Căminul de Bătrâni şi pentru centre pentru copii defavorizaţi. Prof. Tiberiu Ţiganu a fost vicepreşedinte al Federaţiei Române de Tenis, apoi al celei de Lupte, participând la organizarea Universiadei din 1981. Are 18 lucrări publicate în domeniul sportului şi turismului“, se menționează în proiectul de hotărâre.

Proiectul de hotărâre privind conferirea unor titluri și distincții cu prilejul „Zilelor Aradului”, ediția 2014 – inițiativa consilierilor locali Bognar Levente, Cătălin Lăzurcă, Ionel Ciupe, Ovidiu Bîlcea, Ioan Farcaș, Tristan Mihuţa, Ovidiu Moşneaga – a fost afișat la transparență, la Primăria municipiului Arad, iar cei interesați pot depune în scris, la Registratura instituției, până la data de 30 iulie, recomandări, sugestii și opinii cu privire la aceste documente.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare