VEZI filmul cu care Aradul se va promova în Parlamentul European

Publicat de actualitati-arad in 28 Feb, 2013 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA„Aradul: apă – foc –  lumină” este subiectul unuia dintre cele două filme cu care Aradul va fi promovat, săptămâna viitoare, în Parlamentul European, în perspectiva obţinerii titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Acest subiect a fost ales deoarece povestea Aradului stă sub semnul sinergiei a trei simboluri puternice: apa, focul și lumina, spun organizatorii evenimentului.

Filmul prezintă diverse zone din oraş, clădiri reprezentative din centrul istoric, lăcaşuri de cult, instituţii de cultură, dar face şi o retrospectivă a unor momente importante care au marcat, din punct de vedere istoric, oraşul.

Imagini cu Cetatea Aradului, filmate din avion, fac parte, de asemenea, din filmul de prezentare, Cetatea fiind considerată unul dintre cele mai puternice atu-uri ale oraşului în competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021.

„Experiența spirituală și culturală pe care o oferă Aradul vizitatorilor săi este unică. Oraşul  născut între apă și foc te primeşte cu braţele deschise şi-ţi dezvăluie frumuseţi nebănuite  ochiului şi sufletului. Fii călător pe meleagurile noastre  şi vei rămâne fermecat de lumina acestui loc”, se menţionează în film.

Filmul va fi prezentat marți, la Bruxelles, în Parlamentul European, în cadrul unei acțiuni de promovare a Aradului.

Evenimentul intitulat „Arad, cetate europeană a diversităţii culturale” a fost inițiat de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, și europarlamentarul Iosif Matula.

CITITI SI: Aradul va fi promovat în Parlamentul European

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare