VEZI cum va fi vremea până în septembrie

Publicat de actualitati-arad in 20 Jun, 2014 | Parerea ta

vremea111111Regimul termic se va situa, în următoarele trei luni, peste normele climatologice în sud-estul și vestul țării, iar în restul țării se va încadra, în general, în normalul perioadei, în timp ce cantitățile lunare de precipitații vor prezenta o tendință de deficit, conform estimărilor meteorologice pentru intervalul iulie – septembrie, publicate, vineri, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În luna iulie, temperatura aerului va avea valori peste normele climatologice în sud-estul și vestul țării, iar în restul regiunilor valorile termice se vor încadra, în general, în normalul perioadei. Temperatura medie va fi între 14 și 23 de grade.

Cantitățile lunare de precipitații vor prezenta o tendință de deficit în cea mai mare parte a teritoriului.

În august, regimul termic se va situa în limite apropiate de mediile multianuale în centrul și nordul țării și peste normalul perioadei în restul teritoriului, iar cantitățile lunare de precipitații vor înregistra valori sub mediile climatologice în aproape toată țara.

În septembrie, valorile termice vor depăși normele climatologice în sud-estul, sudul și, local, vestul țării, iar în restul regiunilor se vor încadra în normalul perioadei.

Cantitățile lunare de precipitații vor fi în general apropiate de normele climatologice, cu o tendință de deficit, local, în est și sud.

Estimările sezoniere sunt realizate de Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%.

Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare